„Kiálts és ujjongj, Sion lakója, mert nagy közöttetek Izráel Szentje!” (Ézs 12,6)

„Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” (Jn 1,14)

Bodonyi Dóra

 

Bodonyi Dóra 1993-ban született Szarvason. A Vajda Péter Gimnáziumban érettségizett 2012-ben.

Hét éves korában kezdett kajakozni. Nevelő edzői Nyerges Attila (Szarvas) és Pálinkás András (Békésszentandrás) voltak.

Jelenleg (2022) a KÖZGÉP SE Szolnok versenyzője, edzője Hadvina Gergely, akivel 2020-ban kötöttek házasságot.

Bővebben ...

Bogár Gábor

Már kisgyerekként mindig izgalommal figyeltem a vízen feltűnő kajakosok edzéseit, mivel víz közelében laktunk, viszont akkor még nem volt elképzelésem arról, hogy egyszer majd én is hajóba ülök. A lehetőséget, hogy végülis kajakozni kezdtem, nem saját magamnak köszönhetem. A Fő téri iskolában voltam első osztályos, tesi tagozatos, meglehetősen energikus kisgyerek, amikor Bátor Gyuri bácsi, vagy ahogy sokan ismerik, Doxi bácsi, aki egyébként a testnevelő tanárom is volt, feltette a nagy kérdést a szüleimnek és nekem, hogy nincs-e kedvem részt venni a nyári szünetben esedékes kajaktáborban.

Bővebben ...

Dombvári Bence

 

Bence 1992. október 10-én szültetett Gyulán. Már általános iskolás korában rendszeresen járt kajakozni, a Szarvasi Kajak-kenu Klubban első edzője Nyerges Attila volt. Hamar megmutatkozott tehetsége, és a korosztályos versenyeken egyre jobb eredményeket ért el.

Bővebben ...

Jánovszki László

 

Jánovszki László Szarvason, a Vajda Péter Gimnáziumban kezdett kézilabdázni, 15 évesen, 1968-ban. Tanára, nevelőedzője Pataki György volt. A helyi kézilabdacsapat szinte rögtön leigazolta, a Szarvasi Spartacusban 1971-ig játszott. 1971-ben a Budapesti Spartacus SC játékosa lett.

Bővebben ...

Kós Benedek Tibor

 

Kós Benedek Tibor 2000. március 8-án született, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait.

Benedek 9 éves korától kajakozik. A hosszú évek alatt voltak nehezebb időszakok az életében, de soha nem adta fel, mindig sikerült a legjobbak között maradnia, elszántan küzdött, és most is küzd a céljaiért. Számos kiemelkedő hazai és nemzetközi versenyen vett részt, ahonnan dobogós helyezésekkel tért haza.

Bővebben ...

Kuli István

 

Kuli István 1998. június 22-én született Szentesen, majd Szarvason a Fő téri Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait. Városunkban a Holt-Körösön nyaranta fiatalok százai tanulnak meg úszni és kajakozni, köztük Pisti is. 2008 óta kajakozik, Bátor György tanítványaként kezdte.

Bővebben ...

Major Katalin

 

Szarvason született 1960. augusztus 2-án. Válogatott és magyar bajnok kézilabdázó.

Iskoláit szülővárosában végezte, 1978-ban érettségizett a Vajda Péter Gimnáziumban. Ekkor már két éve a Szarvasi Szirén SE kézilabdázója volt, csapatával az NBII-ben játszott. Az érettségi után a Testnevelési Főiskola felé vette az irányt, ahogy tanári képesítést szerzett. Tanulmányai idején a főiskola csapatát erősítette.

Bővebben ...

Paróczai Sándor

 

1955. december 6-án született Békéscsabán. Válogatott labdarúgó, hátvéd. Beceneve Paróka.
Középiskolai tanulmányait a Vajda Péter Gimnáziumban kezdte, itt, Szarvason kezdett el klubkeretek között futballozni a MEDOSZ-ban. Tizenöt évesen egy véletlennek köszönhetően indult a labdarúgó-karrierje, és máig nem szakította meg kapcsolatát a sportággal. A szertornában is tehetséges kézilabdakapust egy kéztörést követően edzője, Pataki György, aki egyben a labdarúgók edzője is volt, a focisták edzésére hívta, ami olyan jól sikerült, hogy hamarosan a csapatban találta magát.

Bővebben ...

Ruzsinszki György

 

1977-ben születtem Szarvason. Gyermekkoromban nagy hatással voltak rám Bruce Lee filmjei, és testvérem, aki már karatézott. Szerettem volna kipróbálni, de nem engedte, azt mondta, először erősödjek meg, és majd tizennégy éves koromban beszélhetünk róla.  Így harmadikos koromban eljutottam Bátor György edzésközpontjába.

Bővebben ...

Vida Anna

 

- Budapesten születtem, 1985. 05. 21-én.

- Szarvason érettségiztem (2003) a Vajda Péter Gimnáziumban.

- 8 éves koromban kezdtem kosárlabdázni, edzőm 18 éves koromig az édesapám, Vida Béla volt, aki rengeteg dologra megtanított. Neki köszönhetem kitűnő dobótechnikámat és a sporthoz szükséges egészséges önbizalmat, mentális erőt.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen